Vergunningen en Advies

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Dan kan het zijn dat u hiervoor een omgevingsvergunning (voorheen een bouwvergunning genoemd) bij uw gemeente moet aanvragen.
Het opstellen en aanvragen van een omgevingsvergunning is een ingewikkeld proces en vergt, naast de benodigde bouwkundige kennis bekendheid met het bouwbesluit, de welstandsnota en het bestemmingsplan.

Heeft uw pand ook nog een monumentale status, dan worden uw plannen tevens getoetst aan de monumentenverordening van uw gemeente.

Wij kunnen deze vergunningsaanvraag compleet voor u verzorgen, van ontwerp en tekenwerk tot aan de  bouwbesluit- en bestemmingsplantoetsing.
Tevens hebben wij ruim voldoende kennis van monumenten om ook de aanvragen voor rijks- en gemeentelijke monumenten te verzorgen.

Wilt u bouwen zonder de rompslomp en kosten van een vergunningsaanvraag, dan kunnen wij u adviseren in de vergunningsvrije mogelijkheden voor uw situatie. Via de vergunningscheck  kunt u controleren of uw plannen vergunningsplichtig zijn.

Blijft u met vragen zitten, wilt u een offerte ontvangen of een kennismakingsgesprek, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Aanvragen