Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op onder meer bouwjaar en is bedoeld als stimulans om na te denken over kansen voor een comfortabele en energiezuinige woning. Bij verkoop of nieuwe verhuur moet u het voorlopige label definitief gemaakt hebben. Dat kan eenvoudig online. Ontbreekt een definitief label bij verkoop of verhuur, dan riskeert u een boete.

Benieuwd naar uw voorlopige energielabel? Kijk op www.zoekuwenergielabel.nl.

Waarom een energielabel?

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu!

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document waarin deze kenmerken zijn beschreven.

Bron: www.energielabel.nl

Energielabel1

Voor een definitief energielabel voor uw woning heeft u een Erkend Deskundige nodig om de aanvraag te beoordelen. Huis en Erfgoed Collectief kan dit voor u verzorgen. Ga naar de website www.energiedeskundig.nl en zoek naar Huis en Erfgoed Collectief. Vervolgens kunt u de aanvraag gereedmaken en zullen wij deze voor u controleren. Wij streven ernaar om dit binnen één werkdag voor u geregeld te hebben. U ontvangt van ons een digitale factuur na de registratie van het definitieve energielabel. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

EnergieDeskundigLogo1-300x56