De Bult, Huize de Bult
Voor Huize de Bult bij Steenwijk hebben wij de restauratie voorbereid en het gehele traject begeleid. Tevens is de aanvraag provinciale en landelijke subsidie voor rijksmonumenten verzorgd zodat er nog vele generaties van dit prachtige buitenhuis kunnen genieten.

 

Zwolle, kantoorvilla
Dit voormalige Julianahuis doet tegenwoordig dienst als kantoorvilla. Voor dit schitterende pand hebben wij een meerjarenonderhoudsplan opgesteld, waarbij wij ook door middel van een uitgebreide bouwkundige inspectie de gebreken in kaart hebben gebracht.

 

Arnhem, Koetshuis Huize Rhederoord
In de bossen naast het prachtige landhuis Rhederoord (de Steeg, Arnhem) staat dit koetshuis. Voor dit pand hebben wij een meerjarenonderhoudsplan opgesteld en de beschikbare subsidie aangevraagd.

 

Beek en Donk, poortgebouw
In Beek en Donk (Noord-Brabant) staat voor een buitenplaats dit poortgebouw, dat stamt uit de 16e eeuw. Rond 1870 is het in neogotische stijl verbouwd. Huis en Erfgoed Collectief heeft een bouwkundige inspectie uitgevoerd, alsmede de aanvraagformulieren verzorgd voor een BRIM-subsidie.

 

Hardenberg, Villa Blok
Voor dit gemeentelijke monument heeft Huis en Erfgoed Collectief een energiescan uitgevoerd en een verbeteradvies opgesteld. Daarnaast is het vervolgtraject verzorgd, waaronder het aanvragen van een omgevingsvergunning en het verzorgen van de bouwbegeleiding tijdens de verbouwing van deze villa.

 

Zwolle, Sassenstraat
Dit fraaie rijksmonumentale winkelpand dateert volgens de gevelankers uit 1659, maar de materiaalkeuze en maatvoeringen van het metselwerk aan de achterzijde vermoeden een hogere ouderdom. Huis en Erfgoed Collectief heeft een plan gemaakt voor de restauratie van de kap, tevens worden er twee appartementen gerealiseerd in deze laat middeleeuwse kap.

 

Midsland (Terschelling), Coop Supermarkt
Op Terschelling mochten wij voor de Coop Supermarkt een bouwhistorisch onderzoek uitvoeren voor dit rijksmonument. In de loop der jaren zijn er ingrijpende verbouwingen geweest, waardoor de historische- en monumentale details helaas verloren zijn gegaan.

 

Oldenzaal, Huize de Hulst
Deze door Karel Muller ontworpen villa hebben wij geïnventariseerd. De onderhouds- en herstelwerkzaamheden hebben wij in beeld gebracht en verwerkt in een onderhoudsplan. Tevens hebben wij voor dit object de beschikbare rijkssubsidie aangevraagd.

 

Zwolle, Thorbeckegracht
Het complex is opgebouwd uit 3 gebouwen, één gebouw is een rijksmonument, één gebouw heeft de status gemeentelijk monument en het gedeelte aan de Heiligeweg is nieuwbouw. De monumenten zijn enkele jaren geleden grondig verbouwd en geschikt gemaakt voor wonen en werken. Voor dit deels monumentale appartementencomplex hebben de adviseurs van Huis en Erfgoed Collectief de onderhoudsbehoefte in beeld gebracht en begeleiden wij de onderhoudswerkzaamheden.

 

Enschede, De Hooge Boekel
Voor dit landhuis te Enschede hebben wij een onderhouds- en restauratieplan opgesteld voor de aanvraag van de subsidie. De restauratie van dit huis is inmiddels succesvol afgerond.

 

Lochem, jaren 30 interieur
Voor een jaren 30 woning te Lochem heeft Huis en Erfgoed Collectief een ontwerp gemaakt voor een kamer en suite kast. Door het plaatsen van de kast krijgt de enigszins langgerekte woonkamer twee afsluitbare ruimten. De detaillering is geheel afgestemd op de oorspronkelijke details van de woning.