Even voorstellen…

Huis en Erfgoed Collectief bestaat uit deskundige adviseurs, die gespecialiseerd zijn in oude en monumentale gebouwen.  Maar ook voor uw verbouwwensen bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij stellen ons graag aan u voor:


Mijn naam is Martijn Haitink, samen met mijn gezin en een paar huisdieren ben ik woonachtig in het Gelderse Lochem. Naast mijn werk houd ik mij vooral bezig met het klussen aan onze jaren dertig woning, sport en uiteraard mijn interesse voor cultuur en erfgoed. Vanaf jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in gebouwen, vooral de monumentale bouwwerken.

Voor mij was een baan in de bouw een logische stap. Na mijn opleiding ben ik dan ook begonnen op de steiger waar ik aan diverse mooie gebouwen heb mogen werken waaronder nieuwbouw, maar ook veel oude boerderijen en herenhuizen. De interesse voor oude bouwwerken werd hierdoor nog meer aangewakkerd.

Na werktijd heb ik diverse opleidingen gevolgd waardoor mijn baan veranderde van op de steiger naar achter het bureau. Van het verzorgen van werkvoorbereiding en calculaties voor bouwwerkzaamheden ben ik mij meer bezig gaan houden met de gehele projectbegeleiding. De liefde voor monumenten zorgde ervoor dat ik bij een gespecialiseerde restauratieaannemer aan het werk mocht, in deze periode heb ik ook de opleiding als restauratiespecialist met succes afgerond. Na enkele jaren en hele mooie restauratieprojecten ben ik bij de monumentenwacht gaan werken.

Bij deze stichting ben ik mede verantwoordelijk geweest voor het opzetten van een commerciële adviestak voor monumenten. In 2013 heb ik, in samenwerking met restauratieprofessionals, de stap gezet om een eigen adviesorganisatie op te zetten waarbij de klant en het gebouw écht centraal staan. Een uitdaging waar ik geen moment spijt van heb gehad en die ik nog vele jaren met veel plezier wil vervullen.


Met vriendelijke groet,
Mobiel: 06-43 91 89 51Mijn naam is Bart Kerkdijk en ik woon samen met mijn vriendin in een oud pand in Gramsbergen. In de vrije tijd ben ik bezig met het onderhoud aan dit pand, maar daarnaast behoren sporten en lezen ook tot mijn hobby’s.

Als leerling timmerman ben ik begonnen bij een klein bouwbedrijfje in Dedemsvaart. De klussen waren voornamelijk gericht op nieuwbouw en verbouw, maar een enkele keer kwam er een restauratieproject voorbij. Voor mij werd snel duidelijk dat hier mijn interesse lag. Na het afronden van diverse opleidingen die betrekking hadden op het timmeren, ben ik mij gaan focussen op de restauratie.

Ik kon aan de slag bij een restauratiebouwbedrijf in Zwolle, waarbij ik ook de nodige opleidingen en cursussen kon volgen. Met veel plezier heb ik aan schitterende projecten mogen werken, waarbij ik veel ervaring heb opgedaan. Na een aantal jaren op de bouw te hebben gewerkt, kreeg ik de mogelijkheid om kantoorwerkzaamheden te doen. Mijn taken waren hoofdzakelijk gericht op calculeren en werkvoorbereiden. Mede door de brede ervaring die ik heb opgebouwd, zowel op de bouw als op kantoor, heb ik in 2013 besloten om samen met studiegenoot Martijn Haitink een adviesorganisatie te starten.

Door te luisteren naar de klant, te kijken naar het gebouw en samen te werken met gespecialiseerde bedrijven, is het mogelijk om van elk project een succes te maken.


Met vriendelijke groet,


Mobiel: 06-45 34 05 96